Marmara Üniversitesi'nde Basın Açıklaması

Marmara Üniversitesi araştırma görevlileri 22 Haziran 2009 Pazartesi günü saat 12:30’da Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde bir basın açıklaması yaparak, 50d’li asistanların iş güvencelerinin sağlanmasına destek için öğretim üyelerinden toplanan imzaları rektörlüğe teslim edecekler.
Marmara Üniversitesi bünyesinde “50d” maddesine göre istihdam edilen genç akademisyenlerin “33a” kadrosuna yeniden atanmaları yolu ile iş güvencesi sorunlarının ortadan kaldırılması talebi dile getirilecek.

YÖK, “50d”li araştırma görevlilerinin kısmi iş güvencesi sağlayan “33a” kadrosuna yeniden atanmalarını, Anayasa’da ve Yüksek Öğretim Kanunu’nda tanımlanan yetkilerini aşarak 26 Kasım’da aldığı Yürütme Kurulu kararı ile engellemeye çalışmıştır. Ancak EĞİTİM -SEN'in Danıştay'a başvurusu sonucu, Danıştay YÜRÜTMEYİ DURDURMA kararı vermiştir. Danıştay tarafından bu kararının yürütmesinin durdurulmasına karşın, YÖK Başkanlığı, Kanun’daki “yönetmelikler rektör eliyle yürütülür” hükmünü çiğneyerek, “50d” den “33a” maddesine geçişleri sağlayan/sağlamayı düşünen Üniversite Rektörlüklerine bu yetkilerini kullandıkları takdirde tüm akademik kadroları donduracağını bildirmiştir.

Araştırma görevlileri üniversite bünyesinde “50d” maddesine göre istihdam edilen genç akademisyenlerin “33a” kadrosunayeniden atanmaları yolu ile iş güvencesi sorunlarının ortadan kaldırılmasını talep ediyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder