İTÜ ve Yıldız'da 17 Nisan eylemi

17.04.2009 Sol
Türkiye genelindeki üniversitelerde çalışan ve YÖK'ün almış olduğu karar ile iş güvenceleri tehlikeye giren araştırma görevlileri bir dizi üniversitede etkinlikler düzenleyecek.
Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) 31 Temmuz tarihli yönetmeliği ile iş güvenceleri tehlikeye giren araştırma görevlileri bir süredir devam ettikleri etkinlik ve eylemlere devam ediyor.
Bugün saat 12:00'de İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Kültür Sanat Birliği Oditoryumu'nda bir araya gelen araştırma görevlileri konuyla ilgili güncel bilgilerini paylaştılar.
“Üniversitelerde Dönüşüm ve İş Güvencesi” konulu foruma Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İzge Günal, Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu ve İstanbul Üniversitesi araştırma görevlilerinden Cemil Ozansü katılarak üniversitelerdeki mevcut durumu ve bu yönetmeliğe karşı, iş güvencelerini sağlayabilmek için araştırma görevlilerinin yapabileceklerini tartıştılar.
Forumu takiben İTÜ’de basın açıklaması yapıldı. Saat 12:30’da İTÜ Ayazağa Kampüsü 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi (Yemekhane) önünde buluşuldu, rektörlük önüne kadar sloganlar ve ıslıklarla yüründükten sonra buradaki meydanda eylem gerçekleşti.
Açıklamada "Biz araştırma görevlilerini on aydır bilimsel çalışmalardan koparan ve gelecek kaygısına hapseden sorun yaratıcıların, sorunları çözmek niyetlerinin samimiyetinden şüphe ediyoruz: Ülkeyi üniversitesiz, üniversiteyi asistansız, asistanı işsiz bırakmaya azmeden bir zihniyetin belirleyeceği çözüm, “çözüm” değil, oyalama olacaktır. YÖK idaresinin derhal bu zihniyetten kurtulması gerekir" denildi.

Yıldız Teknik'te de
Basın Açıklaması Vardı


Öte yandan Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasında ortak basın açıklaması okundu ve 24 Nisan Ankara eylemi için çağrı yapıldı.

Foto: Yıldız Teknik Üniversitesi

0 yorum:

Yorum Gönder