YÖK Başkanı Demagojide Sınır Tanımadı!

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan NTV’de yayınlanan Can Dündar’ın sunduğu “Neden” programında öğrenci temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Özcan, programa katılan İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlileri Temsilciler Kurulu’ndan Cemil Ozansü’nün son Danıştay kararından sonra YÖK’ün nasıl bir yol izleyeceği yolundaki sorusu karşısında, henüz hukuki sürecin tamamlanmadığını, Danıştay’ın sadece yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi.

Oysa YÖK, 31 Temmuz yönetmeliğini keyfine göre yorumlamak için çıkardığı 26 Kasım kararlarını fiilen uygulamaya devam ederek hukuksuz bir şekilde davranmaya devam ediyor.

YÖK Başkanı Özcan, programda 31 Temmuz yönetmeliği ile en başarılı kişilerin üniversiteye alınmasının amaçlandığını savundu. Özcan’a göre yeni yönetmelikle, geçmişte ALES ve Dil sınavından 50 puan alarak girmiş kişiler yerine daha yüksek puan alan kişilerin işe alınacağını söyleyerek demagojide sınır tanımadığını gösterdi. Bilindiği gibi doktora programı olan birçok merkezi üniversitede asistan olabilmek ve doktora yeterlik sınavına girmek için yıllardır bu sınavlardan 75 ve üzeri puanlar talep ediliyor. Kaldı ki bu sınavların akademik başarı ve yabancı dil bilgisini ne ölçüde ölçtüğü tartışmaya açık.

0 yorum:

Yorum Gönder