ASİSTANLAR GREV ZİYARETİNDEYDİ


18.03.2009 Alınteri.net

ATV-Sabah grevinin Çarşamba buluşmalarında Plaza eylemcileri ve üniversite asistanları yer aldı
1. ayı deviren ATV-Sabah grevine hem her günkü, hem de Çarşambaları yapılan toplu ziyaretler sürüyor.

Grevcilerin bugünkü ziyaretçileri işgüvenceleri 50-D maddesiyle ellerinden alınmak isteyen üniversitede görevli araştırma görevlileriydi. Kendilerini "Anti-50d'ciler" diye adlandıran asistanlar önlükleriyle ve alkışlarla ziyarete geldiler. Yıldız ve İstanbul Üniversitelerinden gelen asistanlar adına yapılan konuşmada "Biz birleştik, örgütlendik. İşyerini terketmeme eylemini Sinter işçilerinden ilham alarak yaptık. O günden sonra biz de emekçi sınıfın bir parçası olduğumuzu anladık. ATV grevinden de ilham almaya devam ediyoruz" dediler.

Asistanlar grev ziyaretinde bir de duyuruda bulunarak "Eğer taleplerimiz gerçekleşmezse biz de ATV grevcilerinin yolundan gideceğiz" diyerek grev sinyali verdiler.

Araştırma görevlilerinin açıklamaları ve "ATV işçisi yalnız değilsin, Birleşe birleşe kazanacağız!" sloganlarından sonra her çarşamba ATV-Sabah binası önünde açıklama yapan Plaza Eylem Grubu basın açıklaması metnini okudu.

Açıklamada en son Vodafone'daki işten atmalara değinilerek örgütlü olunmadığı koşullarda bir hazan yaprağı gibi savrulup gidileceği belirtildi. Açıklamanın devamında şirketlerin doymak bilmez kar hırsını dizginlemek için tüm beyaz yakalılar sendikalarda örgütlenmeye çağrıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder