İzmir'de 50d'ye Karşı Toplantı Çağrısı


31 Ocak 2009

50/d maddesi ile istihdam edilen araştırma görevlilerine ve tüm üniversite çalışanlarına;

YÖK tarafından çıkartılan 31 Temmuz 2008 tarihli "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in yeniden atamalarda kullanılmasını öngören 26 Kasım 2008 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile 50/d maddesinden (tahsisli) 33/a maddesine geçişlerin önü tıkanmıştır.

Bunun anlamı;

• 50/d maddesi ile istihdam edilen araştırma görevlilerinin yüksek lisans ve/veya doktora çalışmalarını bitirdikten sonra işsiz kalmalarıdır.

• emek verdiğimiz, her türlü işine koştuğumuz okulumuzun araştırma görevlisi sayısında azalma veya sürekli değişim, dolayısıyla eğitimde nitelik kaybıdır; bu yolla, “kamu hizmetinde süreklilik esastır” ilkesi de zedelenmektedir.

• araştırma görevlilerinin tez ve araştırma konularını bilimsel kaygılarla değil, “Ya bir gün işsiz kalırsam!” kaygısıyla belirlemelerdir.

• iktidar(lar)ın üniversite kadrolarını bilimsel çalışma deneyim ve yeterliğine sahip olanlarla değil, ALES’den yüksek puan alanlarla doldurmasıdır.

• araştırma görevliliğinin dinamik ve özgün niteliğinin göz ardı edilmesi ve salt devridaimi sağlayan vasıfsız iş gücü olarak görülmesidir.

• zaten iş güvencesiz bir istihdam biçimi olan 50/d maddesine tâbi araştırma görevlilerinin artan gelecek kaygısı sonucunda daha da itaatkâr ve haksızlıklar karşısında suskun ve duyarsız bireyler haline getirilmesidir.

ARTIK YETER!

Tüm bunlara “HAYIR!” demek için bir araya geliyoruz. Güvencesizliği, üniversitenin sorunlarını ve çözüm yollarını tartışmak için Eğitim Sen İzmir 3 No’lu şubede toplanıyoruz.

Tarih/Saat : 31 Ocak Cumartesi/ saat 11.00
Adres :
İletişim :


Tüm çalışma arkadaşlarımızı bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder