İTÜ'de İşgüvencesi Talebiyle ArGör Şenliği Yapıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi’nde araştırma görevlileri 21 Mayıs akşamında Anti 50/d Şenliği’nde buluştu

Araştırma görevlileri doktoralarını bitirdikten sonra işsiz kalmamak için YÖK’ün 50/d maddesine karşı aylardır çeşitli eylemler yaptı. Asistanlar şenlikte yaptıkları konuşmalarda “Hakkımızı savunmak ve daha iyi bir akademik ortamının yaratılması için tüm üniversiteler birleşiyoruz” dedi.
Şenlikte açılış konuşmasını Didem Çınar yaptı. Çınar, Anti50/d ArGör şenliğine gelenleri selamlayarak başladığı konuşmasında, geçici değil kalıcı çözümler üretilmesini istedi. Eğitim-Sen’in Danıştay’a açtığı davaya da değinen Çınar, Danıştay’da bir kez daha asistanların sürekli kadroya alınmasının önünde hiçbir engel olmadığı kararını verdiğini söyledi. Çınar asistanların talebinin çok açık ve net olduğunu belirtti. Rektörlüğün tüm asistanları 33/a geçirmesini talep eden Çınar, iş güvencesi olmadan özgür bir eğitim verilemeyeceğini ifade etti. Diğer üniversite hocalarına da seslenen Çınar asistanların mücadelesine destek istedi. Çınar “çünkü bu kasırga hepimizi vuracak, bu saldırı sadece bizimle sınırlı kalmayacak” dedi. Bu saldırıların araştırma görevlilerinden başlandığına dikkat çeken Çınar, bunun nedeni olarak ilk önce en kolay yutulacak lokma olarak asistanların görüldüğünü söyledi. Çınar son olarak, YÖK’ün üniversiteleri iktidarın ve piyasanın ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırdığı sürece asistanlar bu mücadelenin devam edeceğini söyledi.
Açılış konuşmasının ardından dans gösterisi ve çeşitli müzik grupları sahne aldı. Sendika ve oda temsilcileri de yaptıkları konuşmalarla asistanlara destek oldu.
Sendika.Org - İstanbul

0 yorum:

Yorum Gönder