İzmir'deki Asistanlar 17 Nisan'da Seslerini Yükseltiyor

Biz Kalıyoruz YÖK GİTSİN !

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) "üniversite sistemini yeniden yapılandıracak" ve "tüm üniversite mensuplarının hayatını etkileyecek" önemli bazı değişiklikler getirmeyi planlamaktadır. Bu yeniden yapılandırma planı üniversite çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Bunun ilk ve en açık uygulamaları üniversitedeki araştırma görevlilerinin çalışma biçimleri üzerinde kendini göstermektedir. "Araştırma görevlilerinin iş güvencesinden yoksun olarak" çalıştırılmasını öngören "50-d maddesi" genel bir uygulama haline getirilmeye çalışılmaktadır.

YÖK’ün getirdiği son düzenlemeler bu maddeye göre çalışan araştırma görevlilerinin doktoradan sonra işsiz kalmasına neden olmakta ve iş güvenceli istihdam sağlayan "33-a maddesine atanmalarının da önüne" geçmektedir.

Fakat İstanbul Üniversitesi araştırma görevlilerinin "örgütlü mücadelesi sonuç vermiş" ve doktora eğitimini tamamlayan araştırma görevlileri "YÖK’ün aksi yöndeki kararına rağmen" 33-a kadrosuna rektörlük tarafından naklen atanmışlardır. Demek ki İzmir’deki Kamu Üniversiteleri Rektörlükleri de aynı inisiyatifi gösterebilir. 50-d kadrosunun tamamen kaldırılması ve tüm araştırma görevlilerinin 33-a’ya naklen atanması için gerekli yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını savunuyoruz.

Dolayısıyla Ege, Dokuz Eylül Üniversiteleri ve İYTE araştırma görevlileri olarak çalışma hakkımıza, bilime ve üniversite özerkliğine sahip çıkıyor, sizleri yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.

Üniversitelerimizin tüm çalışanlarını haklı mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.

Ege Üniversitesi Araştırma Görevlileri
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlileri
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Araştırma Görevlileri

----------------------------------------------
Tarih : 17 Nisan 2009 (Cuma)
Saat : 12.15
Yer : Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önü
----------------------------------------------
Destekleyen Kurumlar:
Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube,
SES İzmir Şubesi,
TMMOB İzmir İKK

0 yorum:

Yorum Gönder